Lizzylizzblog

Preistoemp met grijze Noordzeegarnalen

Liefhebbers van de lekkere, smaakvolle keuken … opgelet !

De perfecte stoemp die maak je met een goeie klont echte boter, volle melk en een behoorlijke scheut volle room van Campina. Deze preistoemp versierde ik met grijze Noordzeegarnalen – zelf gepeld ja ja. Alleen dat gepocheerd eitje ontbreekt nog … mmm lekker.

Probeer deze maar eens zelf uit!

 

••• recept voor 4 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten •••

 

INGREDIËNTEN

10-tal aardappelen

3 botten prei

Ongezouten roomboter

Peper, zout en nootmuskaat

75 ml groentefond

125 ml volle melk

25 ml volle room

Afwerken met fijngesnipperde Chinese bieslook

 

RECEPT

Aardappelen schillen en in gelijke stukken snijden. Koken in gezouten water tot ze gaar zijn, zo’n 20 minuten, afhankelijk van de grootte van je aardappelen.

Prei kuisen en fijn snijden. Aanstoven in wat boter, blussen met de groentefond en een 10-tal minuten laten pruttelen tot het vocht is ingekookt.

Verwarm de melk tesamen met de nootmuskaat. Giet de aardappelen af en voeg ze bij de warme melk. Doe de room en de gestoofde prei er bij. Stampen en afkruiden naar smaak met peper zout. Afwerken met een klont ongezouten roomboter.

Ik serveerde ze met een handvol grijze Noordzeegarnalen. Ook snipperde ik wat Chinese bieslook fijn, de knoflooksmaak van dit kruid past prima bij deze stoemp. Heb je deze niet in huis, gebruik dan wat gewone bieslook en dan had je ook een knoflookteentje kunnen laten meekoken met de aardappelen.

Preistoemp met grijze Noordzeegarnalen

 

 

1 reactie

Laat hier een snelle reactie achter.