Lizzylizzblog

Ravioli Boscarelli

Gevulde pastavormpjes met vlees en champignons. Ze zijn zo makkelijk klaar te maken en zitten boordevol smaak. Enkele minuten in kokend water en klaar is kees. Je hebt ze in allerlei vormen en met heel uiteenlopende vulling zoals vlees, vis, kaas of groenten. Voor ieders smaak is er wel een versie beschikbaar. Ik vind ze alleszins perfect om op een doordeweekse drukke dag er een smaakvolle maaltijd mee op tafel te toveren.

Waar kan je ze vinden?

Zowat overal zou ik zeggen. In de grootwarenhuizen vind je alleszins het basis gamma. Ben je op zoek naar een meer specifieke vulling of een typisch Italiaanse versie, dan raad ik je aan even langs te gaan in een Italiaanse speciaalzaak. Ik heb het geluk dat hier recent een nieuwe zaak werd geopend: Capito Come? juist om het hoekje.

Je waant je onmiddellijk in Italië. De zaak wordt opengehouden door een Italiaans koppel. Zalig gewoon. En OMG wat een aanbod aan producten hebben ze daar. Allerlei pastasoorten, koekjes, sauzen en verse producten zoals burrata, parmezaan, verse pasta,…

Italiaanse koffie, typische drankjes zoals Crodino (je weet wel, die cutie-kleine-rode-en-oranje-flesjes om een lekkere alcoholvrije cocktail mee te maken), Italiaanse wijnen en digestieven,… noem maar op en je vindt het bij “Capito Come?

Heb je het door dat ze er een vaste klant bij hebben? Verzot op deze zaak!

Ik ben even afgeweken, terug dus naar de ravioli. Ik koos de versie “boscarelli” – gevuld met vlees en champignons. Ik stoofde er wat bruine kastanjechampignons (fijngesneden in brunoise) bij aan, kruidde met peper, zout en nootmuskaat en werkte af met wat van de olijfolie die ik gebruikte voor de champignons en wat geraspte Parmezaanse kaas waarmee ik rijkelijk mijn bord bestrooide. Ja hoor, ik durf dit zeggen zonder enige schroom. Je weet het ondertussen al: als we hier iets doen, dan doen we het goed hé!

Dat blaadje verse basilicum mag trouwens ook niet ontbreken. Ik strooide er ook wat fijngesnipperde basilicum rond. De smaak van verse basilicum past volgens mij prima bij elk Italiaans gerecht.

Ravioli Boscarelli

Laat hier een snelle reactie achter.