Recepten
Cruysem mousserende wijnen
De mousserende wijnen 2024 van het wijndomein Cruysem zijn er. Het degustatieweekend zit er op. Tijd om het zomer terras uit te stallen. Check hier wanneer je kan langsgaan.
Roodeberg Black (rood)
Jullie weten dat ik sinds korte tijd Ambassadeur ben voor Schenk. Wel… ik ben Ambassadeur van niet één, maar wel van twee wijnsoorten die zij promoten. Naast de Le Grand Noir wijnen zal ik dus ook de Roodeberg wijnen in de kijker zetten. Vandaag start ik met de Roodeberg Black, mijn favoriet uit de gehele Roodeberg collectie.
Lemoncurd zandtaartjes
Kleine zandtaartjes gevuld met homemade Lemoncurd en afgewerkt met Hoogstraten Blauwe Bessen, poedersuiker en de bloempjes/blaadjes van dropplant. Dat is genieten!
Witloof-Kip Ovenschotel
Als ik kies voor een ovenschotel gerecht, is het vaak óf een tomatensaus óf een romige saus waar ik voor ga. De combinatie witloof en kip deed me de richting van een romige saus kiezen: eentje waaraan ik sjalot, mosterd en een handvol verse tuinkruiden toevoeg. Ik nam wat voorradig was in mijn kruidentuin en ging aan de slag.
Le Grand Noir Viognier (wit)
Of ik mijn voorliefde voor Le Grand Noir wijnen met jullie wil delen? Dat zal wel zijn. Vandaag stel ik jullie de witte Le Grand Noir Viognier wijn voor. Mijn absolute favoriet als het op witte Le Grand Noir wijn aankomt.
Ontdekking van de Elzas
Arthur Metz viert zijn 120ste verjaardag en ik mocht meevieren. Ik werd uitgenodigd op een unieke degustatie in ‘t Krekelhof in Gooik. Lees er hier alles over!
Béarnaisesaus
Eenmaal je zelf béarnaisesaus hebt gemaakt, wil je deze saus nooit meer in een kant-en-klare verpakking kopen. Ontdek hier de knepen van het vak om een perfecte béarnaisesaus te kloppen.
Poké Bowl met zalm
Zelf jouw Poké bowl samenstellen en die ingrediënten en sauzen kiezen die jij de lekkerste vindt. Das pas een feestje! Ontdek hier hoe ik mijn Poké bowl met zalm maak.
3x zomerse hapjes
De laatste keer dat ik een workshop met Mieke volgde bij Elektro Van Assche was het in Kerst thema. Deze keer schakelden we over naar de zomer en meer bepaald naar “de smaak van de zon”. Drie zomerse hapjes zet ik in de kijker.