Rigatoni met room, mini-tomaten en rode pesto

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 25 minuten •••

INGREDIENTEN

Rigatoni (50 à 100 gr per persoon naargelang de eetlust van de personen)

100 ml culinaire room

150 gr mini-tomaten

2 EL rode pesto

Een zak rucola

Parmezaanse kaas

RECEPT

Kook de rigatoni volgens de instructies op de verpakking. In mijn italiaanse bijbel staat vermeld “100 gr pasta per 1 L water en 10 gr zout”. Maar ik geef toe, ik meet het niet af en doe het op het gevoel.

Halveer de mini-tomaten en verwijder het grootste deel van de zaadjes.

Verwarm de room met de mini-tomaten op een zacht vuurtje en laat gedurende 10 minuten pruttelen. Roer af en toe om met een houten lepel.

Haal de kom van het vuur en voeg er de rode pesto aan toe. Roer enkele malen om en voeg er tenslotte de rigatoni en een handvol rucola aan toe.

Serveer in een diep bord, leg er nog wat verse rucola op en bestrooi met wat geraspte parmezaan. Alhoewel echte Italianen de kaas niet na maar vóór de saus strooien. Wij doen het dus op de omgekeerde manier.

Liefs,

Lizzy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *