Rijst met kip curry

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 30 minuten •••

INGREDIENTEN

1 kookbuiltje rijst

2 kippefilets

500ml kippefonds & 250ml culinaire room

1 banaan

olijfolie, curry poeder, peper en zout

RECEPT

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Verhit wat olijfolie in een braadpan en bruin de kippefilets zachtjes aan beide kanten aan. Kruid met wat curry poeder, peper en zout.

Laat ondertussen de kippefonds en de culinaire room in een aparte kookpan inkoken. Beiden zijn ingekookt als ze ongeveer één derde in volume zijn geslonken. Je hoeft dit niet af te meten he, dat is puur op het zicht.

In de kokende kippefonds laat je de aangebraden kippefilets ook even een 5-tal minuten meekoken. Bak ze nadien verder in je braadpan en voeg af en toe wat water toe zodat ze zeker niet aanbakken. Ze zachtjes laten braden op een laag vuurtje is de boodschap.

Eenmaal de kippefonds en de culinaire room zijn ingekookt, voeg je de room aan de fonds toe. Even roeren en curry poeder toevoegen. De hoeveelheid bepaal je zelf, hangt er van af hoe graag je de curry smaak wil laten doorsmaken. Ook de banaan, die je in kleine stukjes hebt gesneden, mag er bij. Even omroeren en verder laten inkoken tot je de gewenste sausdikte hebt. Tijd is hier de belangrijkste succesfactor. Je moet geduld hebben, een goede saus maken vraagt immers tijd!

18769c9e-6279-4471-8faa-eb48d227997a

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *