Lizzylizzblog

Risotto met bospaddenstoelen

Puur genot, een lekker smeuïge risotto, zo hebben we het graag. Afwerken doen we met een mengeling van bospaddenstoelen, uiteraard Parmezaanse kaas en pompoenpitten voor een heerlijke bite. Goeie combi hoor, ook eens proberen?

Hoe maak je risotto?

SOFFRITO : gesnipperde ui aanstoven in boter;

TOSTATURA : de rijst aanbakken in de soffrito tot deze verandert van wit ondoorzichtig naar een beetje glazig;

Bouillon aan de rijst toevoegen zodat de rijst het vocht kan opnemen. Goed doorroeren zodat het zetmeel uit de korrels naar de oppervlakte stijgen en oplossen. Zo wordt de risotto lekker kleverig zoals je het wilt.

MANTECATURA : de rijst 1 minuut laten rusten en daarna de Parmezaanse kaas en de boter toevoegen.

Ik schrijf het jullie nog even uit in de volgende receptfiche.

Risotto met bospaddenstoelen

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Rijstgerechten
Personen

2

personen

Een smeuïge risotto, das toch het ultieme comfortfood nee? Ik leg je in een paar eenvoudige stappen uit hoe je deze versie met bospaddenstoelen klaarmaakt. Smakelijk!

IngrediËNTEN

  • 1/2 gesnipperde ajuin – 2x een goeie klont boter – 175gr Arborio risotto rijst – 750 ml kalfsbouillon – een handvol Parmezaanse kaas – pompoenpitten

  • Een bakje bospaddenstoelen (mengeling) – verse tijm – olijfolie – peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de gesnipperde ajuin aan in de eerste goeie klont boter.
  • Bak er vervolgens de rijst in aan tot deze verandert van wit ondoorzichtig naar glazig van kleur.
  • Voeg langzaamaan de kalfsbouillon toe. Beetje per beetje. Blijf goed doorroeren. Wanneer de risotto klaar is (zo’n 20-tal minuten) haal je deze van het vuur en laat je de risotto 1 minuut rusten. Werk af door er de Parmezaanse kaas en de tweede klont goeie boter onder te roeren.
  • Stoof de bospaddenstoelen in de olijfolie zachtjes aan. Kruid met verse tijm, peper en zout. Serveer deze bovenop de risotto en werk af met de pompoenpitten.

KANTTEKENING

  • Ik maakte dit gerecht in het kader van een betaalde samenwerking met Aldi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *