Risotto met groene groentjes

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 30 minuten •••

INGREDENTEN

1 sjalot

125 gr risotto rijst

1L kalfsfonds

125 ml witte wijn

Een halve courgette

Een handvol groene asperges

Twee handen versie spinazie

50 gr parmezaan

Een scheutje culinaire room

Olijfolie

Peper en zout

RECEPT

Versnipper de sjalot.

Snij de courgette in kleine blokjes (“brunoise“).

Maak de kalfsfonds (ik gebruik 30 gr kalfsfonds-poeder van Knorr professional in 1L water).

Verwarm de olijfolie op een zacht vuurtje en voeg de fijngesnipperde sjalot toe. Roer enkele keren om met een houten lepel. Nu de risotto rijst erbij en opnieuw enkele keren omroeren.

Vervolgens mag je blussen met de witte wijn en laat je deze verdampen. Nadien, pollepel per pollepel, de kalfsfonds toevoegen.

Na een 20-tal minuten de courgette, groene asperges en verse spinazie toevoegen. Met de fonds laten intrekken.

Net voor het einde mag je de parmezaan toevoegen en een scheutje culinaire room. Nog enkele keren omroeren en afkruiden met peper en zout.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *