Risotto met pancetta, spinazie en ricotta

°°° recept voor 2 personen °°°

°°° (voor)bereiding 30 à 45 minuten °°°

Risotto, één van mijn favoriete gerechten. Deze keer bereidde ik de risotto met wat ik nog in de koelkast had liggen. Wat pancetta, verse jonge spinazieblaadjes en nog een half doosje ricotta kaas. De combinatie van deze smaken werkte wonderwel!

 

INGREDIËNTEN

Arborio rijst, bruine kalfsfond, witte wijn, water

Qua verhoudingen werk ik als volgt: voor 100 gr rijst gebruik ik 450 ml vocht

  • 240 ml bruine kalfsfond
  • 50 ml witte wijn
  • 160 ml water

100 gr pancetta

1 sjalot, 1 teen knoflook

Een halve zak verse jonge spinazieblaadjes

2 EL ricotta

Peper en zout

Olijfolie

 

RECEPT

Schil de sjalot en snipper fijn. Pel de knoflook en pers fijn.

Verwarm de olijfolie op een zacht vuur. Stoof er de gesnipperde ajuin en knoflook in aan. Voeg de pancetta-reepjes toe en roer enkele malen om.

Blus vervolgens met de bruine kalfsfond en laat inkoken. Herhaal met de witte wijn, toevoegen en opnieuw laten inkoken. Met de overige vloeistof, het water, doe je hetzelfde. Telkens wat bijgieten en laten verdampen. Tot je geen meer hebt.

Proef even voor alle zekerheid, om te zien of de risotto de gewenste beet heeft. Indien nodig, mag je altijd nog extra water toevoegen. Je moet dat zelf bepalen in functie van hoe jij graag jouw risotto eet.

Afwerken doe je door er de verse jonge spinazieblaadjes doorheen te roeren, samen met de ricotta. Nog wat peper en zout en klaar is kees. Ik gebruikte geen parmezaan (omdat ik er geen meer in huis had).

 

 

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *