Risotto met saffraan en paddestoelen

••• recept voor 4 personen •••

••• (voor)bereiding 30 minuten •••

INGREDIENTEN

1 pakje Risotto Saffraan (Carnaroli rijst)

125 ml witte wijn

850 ml warm water

2 soorten paddestoelen: beukenzwam (“shimeji” in het japans) & Enoki paddestoelen

Olijfolie en een klontje goede boter

Zout

Een handvol parmezaan schilfers

Verse tijm

Piment d’espelette

RECEPT

Verhit de olijfolie in een braadpan en stoof er gedurende enkele minuten zachtjes de Risotto rijst in aan. Blus vervolgens met de witte wijn en laat deze inkoken. Voeg vervolgens geleidelijk het warm water toe, doe dit al roerend en laat telkens inkoken. Doe dit tot al het water is opgekookt, neemt zo’n 20 minuten in beslag.

Stoof ondertussen de mengeling van champignons aan in olijfolie.

Werk de risotto af door de pan van het vuur te halen en het klontje boter en de parmezaan schilfers toe te voegen. Roer nog enkele malen om terwijl je de pan opnieuw op het vuur zet. Kruid af met zout. Versier met verse tijm en wat piment d’espelette.

Risotto is op zijn best als hij lekker smeuïg is. Hou dus constant in het oog en blijf voortdurend roeren. Anders riskeer je een te droge rijst te krijgen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *