Lizzylizzblog

Risotto Pesto alla Genovese

Pesto, een afgeleide van het woord “pestare”: stampen. Pesto is een geliefd ingrediënt voor succesrecepten uit heel Italië. Elke streek en stad heeft eigen pesto specialiteiten… maar de meest bekende komt uit de streek Liguria, de stad Genua.

In het Bertolli gamma kennen we reeds verschillende soorten pesto: enerzijds de pesto calabrese en anderzijds de pesto rosso. Naast de bekende pesto alla genovese. De pesto calabrese wordt gemaakt van paprika, ricotta en extra vergine olijfolie. De pesto rosso wordt dan weer bereid met gedroogde tomaten, pecorino kaas, knoflook en extra vergine olijfolie.

De vernieuwde receptuur van de pesto alla genovese zorgt voor een grove structuur van stukjes pijnboompitten, basilicum, extra vergine olijfolie, Pecorino Romano BOB en Grana Padano BOB. Zonder toegevoegde suikers of aroma’s. Deze heeft een heerlijke smaak, smaakvol door zijn eenvoud.

Ik bereidde er deze risotto mee. Simpel hoor, gewoon een paar eetlepels van de pesto toevoegen aan de bouillon terwijl je de risotto laat pruttelen. De combinatie met de kerstomaten uit de oven en de frisse rucola die we er op het einde aan toevoegen, is een schot in de roos.

Risotto Pesto alla Genovese

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Rijstgerechten
Personen

2

personen

Een risotto op basis van pesto alla Genovese, das de zon in je bord! De combinatie met geroosterde kerstomaten en frisse rucola die je er aan het einde onder mengt, is een streling voor je smaakpapillen. Buon appetito!

IngrediËNTEN

  • Olijfolie, 1 ajuin, 1 knoflookteen, 200gr risotto rijst

  • 350 ml kruidenbouillon (groenten of kip), 2 EL pesto alla Genovese

  • 2 stukjes kippefilet, een handvol kerstomaten, rucola

  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180gr C

  • Pel de ajuin en versnipper de knoflook. Stoof deze zachtjes aan in olijfolie en voeg er de risotto rijst aan toe. Laat enkele minuten op het vuur staan.
  • Doe er vervolgens de pesto bij en overgiet met de bouillon. Alles even goed door elkaar roeren en een 20-tal minuten laten pruttelen op een zacht vuur. Voeg vocht toe moest het helemaal zijn opgenomen en de rijst nog niet gaar zijn. Ik proef af en toe zodat ik perfect weet wanneer de risotto is zoals ik hem graag eet. Helemaal op het einde roer ik er de rucola onder.
  • Doe de kerstomaten in een ovenschaal, overgiet met olijfolie, kruid met peper en zout. Bak deze een 20-tal minuten in de voorverwarmde oven. Bak de kipfilet mooi bruin langs beide zijden, kruid met peper en zout.
  • Serveer de risotto met daar bovenop de kipfilet waarop ik nog wat extra pesto alla Genovese smeerde. Afwerken met de kerstomaten.

KANTTEKENING