Lizzylizzblog

Rode curry met tonijn

Een tijdje geleden kreeg ik een pakketje toegestuurd van het communicatiebureau Diamonds & Pearls : een doos vol lekkere vis uit blik, vergezeld van het kookboek “Koken met vis uit blik 2” – een kookboek dat werd gelanceerd door Fish Tales.

De voordelen van “vis uit blik”

 1. No waste: houdbaarheid & duurzaamheid

“De vis in de Fish Tales blikjes” wordt gevangen in de piek van het seizoen, met uitsluitend duurzame vangstmethoden. Buiten het seizoen worden de visbestanden met rust gelaten zodat die op peil blijven. Inmiddels is het met hedendaagse bliktechnieken mogelijk vis tot wel vijf jaar lang houdbaar te maken. Een mooi gegeven voor de toekomst; visoverschotten die worden aangeland, kunnen worden ingeblikt en hoeven daardoor niet verloren te gaan. Een goede manier om voedselverspilling te bestrijden.”

2. De kwaliteit

De kwaliteit van vis uit blik doet niet onder voor die van verse; het basisproduct is immers identiek. Zorg dus dat je altijd een paar blikjes in je voorraadkast hebt staan. Want je kan er prachtige gerechten mee maken! En ook voor “restjes-koken” is vis uit blik een goeie aanvulling. Je hebt altijd rijst of pasta in huis. Combineren met wat leftover-groentjes en je tovert een leuk gerecht op tafel.

3. De prijs

Vis uit blik is goed betaalbaar voor ieders portemonnee. Je hoeft dus niet veel geld uit te geven om gezonde voeding te kunnen nuttigen. En das een belangrijke, want even stilstaan bij hoe duur eten eigenlijk wel is en hoe “verwend” ik ben op dat vlak, doet je beseffen dat er heel wat mensen zijn die honger hebben, die geen kwalitatief eten kunnen kopen en geen moeilijkheden hebben met de vraag “wat eten we vandaag” omdat ze simpelweg geen keuze hebben…

Handig weetje: in water of in olie?

Das dan het plezante aan dit kookboek, dat je er ook het één en ander mee te weten komt. Ikzelf sta ook vaak in de supermarkt en stel me de vraag “ga ik nu voor een variant in water of in olie”. Hier volgt hun antwoord.

Vis geconserveerd met water is vooral geschikt voor koude gerechten waaraan je nog zelf olie toevoegt. Denk aan een salade met een vinaigrette of een lepel mayonaise. Vis in water droogt bij verhitting sneller uit, wat zonde is van de heerlijke smaak.

Vis geconserveerd met olie doet het daarentegen geweldig in warme gerechten. Die komt echt tot zijn recht als je er frisse smaakmakers zoals citrus, kappertjes en verse groene kruiden aan toevoegt.

Rode curry met tonijn

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Stoofpotjes
Personen

2

personen

Koken met vis uit blik? Ja hoor, je boet hiermee niet in aan kwaliteit en met een beetje creativiteit tover je zalige gerechten op tafel. Ik maakte deze rode curry met tonijn en dat is zeker voor herhaling vatbaar.

IngrediËNTEN

 • 150 gr witte rijst

 • 1 potje kant-en-klare rode curry pasta (je kan deze ook zelf maken)

 • 250 ml kokosmelk – een handvol sugarsnaps – 1 rode paprika (in reepjes gesneden)

 • 2 blikjes tonijn in zonnebloemolie (uitgelekt 224 gr)

 • Afwerking: verse koriander – 1/2 rode chilipeper (in ringetjes gesneden) – 1 limoen (in partjes gesneden)

BEREIDINGSWIJZE

 • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
 • Verhit 2 EL rode currypasta en bak deze in 1-2 minuten geurig. Voeg de kokosmelk toe en roer tot alles goed is gemengd. Voeg vervolgens de sugarsnaps en de rode paprika toe. Laat ze een kleine 5 minuten zacht en beetgaar worden.
 • Meng de tonijn voorzichtig erdoor en roer tot alles goed warm is.
 • Serveer de tonijncurry met de witte rijst; werk af met de verse koriander, de ringetjes rode chilipeper en de partjes limoen.

KANTTEKENING

 • Of je de tonijn niet ziet liggen op de foto? Inderdaad, ik voegde die pas toe wanneer ik het bord serveerde op tafel 🙂 Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.