Rucola-Komkommersoep met feta en geroosterde pijnboompitten

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

150 gr rucola

Een halve komkommer

3 pijpajuin (wit en groen)

1 aardappel

1 L blanke kalfsfonds

Olijfolie

Peper en zout

Laurierblad

Wat feta en pijnboompitten om af te werken

RECEPT

Versnipper de pijpajuin.

Schil de aardappel en snij in grove stukken.

Schil de komkommer in fijne schijfjes (“émincer“).

Verhit de olijfolie op een zacht vuurtje en stoof er de pijpajuin en de aardappel zachtjes in aan zonder te kleuren (“tomber au beurre“).

Voeg de schijfjes komkommer en de rucola toe.

Blus met de blanke kalfsfond (“mouiller“).

Kruid met peper en zout, voeg het laurierblad toe (“assaisonner“).

Laat een 20-tal minuten zachtjes gaar koken (“frémir“).

Haal de kom van het vuur, verwijder het laurierblad en giet de soep door een puntzeef (“passer au chinois“).

Rooster de pijnboompitten in een pan zonder vetstof.

Werk de soep af met wat verbrokkelde feta en de geroosterde pijnboompitten. En wat zwarte peper voor de kleur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *