Rundscarpaccio

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 2u, bereiding 15 minuten •••

INGREDIENTEN

200gr rundsfilet (als je dit als voorgerecht eet)

Olijfolie (3 EL) en sap van 1 limoen

Parmezaan (blok)

Grof zeezout en peper

Een handvol Rucola

Wat kappertjes

RECEPT

Leg de rundsfilet zo’n 2-tal uurtjes in de diepvries. Enkel en alleen op deze manier zal je er in slagen mooie, fijne schelletjes te snijden… en op voorwaarde dat je een echte snijmachine gebruikt zoals de slager doet. Je mag dit proberen met het beste en scherpste mes, je zal er nooit zo goed in slagen als wanneer je de snijmachine gebruikt.

Eens je fijne schelletjes hebt, schik deze mooi op een bord en bevochtig met de dressing van olijfolie en limoensap.

Rasp vervolgens parmezaanschilfers van de blok en leg eveneens wat kappertjes ter versiering. Ook de rucola mag er bij.

Op het allerlaatste, net voor het serveren, kruid je af met peper en grof zeezout. Doe je dit al vroeger, dan zal je mooie kleur vergrijzen, dus echt op het allerlaatste moment doen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *