Lizzylizzblog

Salade Niçoise

Het zonnetje schijnt. Je zit rustig aan tafel. Op jouw terras. Een sip aan dat glaasje wijn dat je net ingeschonken hebt en deze verrukkelijke salade Niçoise daalt voor je neer. Heb ik je mee?

Ik zal dan maar nu direct overgaan naar het boodschappenlijstje zeker 😉

  • Tonijn in eigen nat & ansjovisfilets (beiden uit blik)
  • Gemengde sla (veldsla, jonge sla met rode biet, waterkers) – wat gekookte prinsessenbonen – kappertjes – kerstomaten
  • 2 gekookte aardappelen (in de schil)
  • 2 eieren
  • Vinaigrette: 1 EL witte wijnazijn, 0,5 EL mosterd, 1 EL water en 4 EL olijfolie, peper en zout

Hoe bereiden?

Was de aardappelen en kook ze gaar in de schil. Kooktijd hangt af van de grootte van de aardappel. Laat afkoelen, pel ze en snij vervolgens in dunne schijfjes.

Kuis de boontjes en kook ze zo’n 20 minuten. Spoel ze onder koud water en snij ze vervolgens middendoor in twee.

Kook de eieren, zo’n 10 minuten, zodat ze niet volledig hard zijn, maar ook niet meer lopend. Spoel ze onder koud water, pel en plet ze met een vork.

Kuis de sla en dresseer op het bord. Leg er de aardappelschijfjes en de gesplitte prinsessenboontjes naast. Ook de tonijn mag er bij. Rol de ansjovis op en schik ze tussen de tonijn. Leg de kappertjes kriskras bovenop de sla. Halveer de kerstomaten en leg ze er eveneens bij.

Maak nu de dressing door de witte wijnazijn, de mosterd, het water en de olijfolie te mengen. Kruid af met wat peper en zout. Sprenkel over het gerecht.

Laat het jullie smaken, liefs x

 

Salade Niçoise

Laat hier een snelle reactie achter.