Salade van gebakken mozzarella en remouladesaus

••• recept voor 4 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

1 ei

bloem en paneermeel

1 stuk mozzarella (+/- 150gr)

olijfolie

mosterd, maïsolie, wittewijnazijn, peper en zout

een handvol kappertjes en augurken, een doosje ansjovisfilets

verse dragon, peterselie, kervel

RECEPT

Scheid het eiwit van het eigeel. Het eiwit gebruik je voor de mozzarella, het eigeel voor de mayonnaise.

Gebakken mozzarella: snij de mozzarella in schijfjes. Haal elk schijfje door de bloem, dompel vervolgens in het losgeklopt eiwit en eindig met het door de paneermeel te halen. Leg deze schijven even in de diepvries.

Remouladesaus: maak eerst mayonnaise. Doe dit bij voorkeur met de hand met een klopper. Voeg 1 eigeel samen met een mespuntje mosterd. Voeg onder constant kloppen beetje per beetje de olie toe tot je een smeuïge mayonnaise bekomt. Finaliseer met een eetlepel azijn, kruid af met peper en zout.

Hak de verse dragon, peterselie en kervel fijn. Doe hetzelfde met de kappertjes, augurken en ansjovisfilets.

Voeg alle fijngehakte ingrediënten al roerend aan de mayonnaise toe. Zo bekom je een remouladesaus. Zet nog even afgedekt in de frigo.

Haal de mozzarellaschijven uit de diepvries en bak deze aan op een krachtig vuur in een met olijfolie gevulde braadpan.

Nu nog de schikking op de borden en klaar is kees. Lekker hoor!

 

8F1C4403-FE8C-4299-8C33-AAC5F32A57B3

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *