Salsa di pomodoro

••• recept voor 4 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 30-45 minuten (+1 nacht in de frigo laten “rusten”)

INGREDIENTEN

2 EL olijfolie

500 gr tomaten

2 tenen knoflook

Een handvol basilicumblaadjes

Snuifje zout & mespunt suiker

Gebruik enkel en alleen verse/kwaliteitsvolle producten om deze authentieke italiaanse saus te maken. Immers deze bepalen de geur, lichtheid en smaak van je saus.

Gebruik een pan met dikke bodem zodat alles gelijkmatig gaar wordt.

RECEPT

Verwarm de olijfolie op een zacht vuurtje.

Snij de tomaten in partjes en voeg deze samen met de geplette knoflook , de in reepjes gesneden basilicumblaadjes, het mespuntje suiker en het snuifje zout toe.

Laat 30-45 minuten pruttelen en roer regelmatig om met een houten lepel.

Haal van het vuur en laat 1 nacht “rusten” in de frigo.

´s Anderendaags opwarmen in een andere met water gevulde pan (“au bain marie“).

Gebruik een saus discreet, ze vult het gerecht aan, ze overheerst niet 🥰

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *