••• recept voor 4 personen (indien voorgerecht) of voor 2 personen (indien hoofdgerecht) •••
••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten •••
INGREDIENTEN
Scampi’s (diepgevroren)
1 sjalot
1 teentje knoflook (of je kan ook olijfolie met look gebruiken)
1/2 wortel, 1/2 rode paprika, 1/2 tomaat
2 EL curry-mango (poeder)
2 EL milde paprika (poeder)
Een snuifje piment d’espelette (of je kan ook cayenne gebruiken)
1 EL tomatenpuree
Een goede scheut witte wijn (ik gebruikte een Bourgogne)
250 ml culinaire room
Olijfolie
Bieslook
RECEPT
Ik maakte dit als voorgerecht voor 4 personen en rekende 4 scampi’s per persoon. Ontdooi ze op voorhand, pel ze net voor het bereiden en verwijder het darmkanaal. Je kan ze natuurlijk ook gepeld kopen, waarbij het darmkanaal reeds verwijderd is. Dep ze droog met een keukenhanddoek.
Pel de look en pers fijn.
Schil de sjalot en snij in fijne stukjes.
Rasp de wortel. Snij deze in fijne blokjes (“brunoise“). Doe hetzelfde met de rode paprika en de tomaat. De fijne blokjes tomaat gaan niet in de bereiding, ze dienen ter versiering van het gerecht.
Stoof de sjalot en de knoflook zachtjes aan in de olijfolie. Voeg de rode paprika en de wortel toe. Roer enkele malen om met een houten lepel.
Doe de curry-mango en de paprika poeder er bij. Meng het geheel met een snuifje piment d’espelette. Nu mag de tomatenpuree er bij en roeren we nog een paar keer om.
Blussen met de witte wijn. En dan de culinaire room er bij. Saus laten indikken tot de gewenste dikte. Reken op zo’n 20 minuten. De scampis mogen er pas op het laatste bij. Laat ze een 5-tal minuten meepruttelen, niet langer. Anders krijg je taaie scampi’s.
Werk af op het bord met de blokjes tomaat en fijngesnipperde bieslook.
Aan taaaaafel 😉
[…] recept van de “scampi’s diabolique” doet het goed bij jullie. Tijd dus om een vernieuwde versie te bedenken, eentje met […]