Lizzylizzblog

Scampi’s met kruidendip

De eerste week in ons nieuwe huisje zit er op. Wat een werk zeg! Die dozen blijven maar komen en er lijkt geen einde aan te komen. We houden het even voor bekeken. Alle prioritaire dozen zijn uitgepakt, de overige staan in de garage. En ze staan daar goed. Voor later haha.

Dit is eigenlijk mijn eerste echte gerechtje dat ik bereidde in de nieuwe keuken. Nog even zoeken waar alles staat maar ik weet het nu al, ‘t is een zaligheid om in deze keuken te werken. Ik geniet! Zomerse dagen vragen om frisse gerechten. Hij had zin in scampi’s dus zijn wil is wet. Ik bereidde er een kruidendip bij op basis van verse magere kaas gemengd met mayonaise en op smaak gebracht met een aantal smaakmakers zoals verse dille, peper en zout, knoflook en limoensap. De scampi’s bakte ik in de pan, maar je kan ze evengoed op de BBQ smijten. Klaar voor een zomers maaltje?

Scampi’s met kruidendip

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Visgerechten
Personen

2

personen

Zomerse dagen vragen om frisse gerechten. Easy peasy deze scampi’s met kruidendip op basis van verse magere kaas. Ben je geen fan van verse dille? Vervang gerust door een ander kruid. De combinatie met de krieltjes-erwtjes ovenschotel is een schot in de roos. Smakelijk!

IngrediËNTEN

  • Krieltjes-erwtjes ovenschotel: krieltjes, diepvrieserwtjes, 1 fijngesnipperde sjalot en 1 geplette knoflookteen, peper en zout, takjes verse tijm, een paar schijfjes kruidenboter

  • Kruidendip: 50 gr verse magere kaas, 50 gr mayonaise, peper en zout, verse dille, 1 geplette knoflookteen, sap van een halve limoen

  • Scampi’s, kruidenboter/olijfolie, zwarte peper

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 200° c

  • Was de krieltjes proper, droog ze af en snij vervolgens in partjes. Ik kook ze eerst even voor, zo’n 10-tal minuten in gezouten, kokend water.
  • Meng in een ovenschaal de krieltjes met de diepvrieserwtjes. Voeg een geplette knoflookteen en een fijngesnipperde sjalot toe. Werk af met de takjes verse tijm en overgiet met olijfolie. Kruiden met peper en zout. Leg er de schijfjes kruidenboter bovenop. Zet ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Maak ondertussen de kruidendip door alle ingrediënten onder elkaar te mengen. Zet nog even in de frigo tot je serveert.
  • Bak de scampi’s in de pan. Ik doe dat in een mengeling van kruidenboter en olijfolie. Kruiden met peper.

KANTTEKENING