Lizzylizzblog

Slaatje grijze garnalen

Nu ze voor het komende weekend opnieuw mooi weer voorspellen, kan je alvast jouw inkopen doen om dit proevertje te serveren. Met een beperkt aantal ingrediënten tover je een zalig glaasje op tafel. Sla, tomaten, grijze garnalen en een zelfgemaakte cocktailsaus. That’s all you need baby!

Ik gebruikte trouwens geen kant-en-klare cocktailsaus maar maakte deze zelf. Sausjes maken das eigenlijk weinig werk en de smaak is zoveel beter. Lang leve de zomerse temperaturen.

Slaatje grijze garnalen

Recipe by LizzylizzCourse: VoorgerechtenCuisine: Salades
personen

2

personen

Met een beperkt aantal ingrediënten tover je een zalig glaasje op tafel. Sla, tomaten, grijze garnalen en een zelfgemaakte cocktailsaus. That’s all you need baby! Laat die zomer maar komen.

IngrediËNTEN

  • Krop sla, tomaat, pakje grijze garnalen, 1 hardgekookt ei

  • Cocktailsaus: 100 ml volle room, 50 gr mayonaise, 50 gr ketchup, 15 ml whisky, wat chilivlokken, 2 EL Tabasco Sriracha

BEREIDINGSWIJZE

  • Dompel de tomaat 30 seconden onder in kokend water zodat je ze makkelijk kan ontvellen. Snij ze nadien in 4, verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in brunoise. Was de sla en snij in fijne reepjes.
  • Maak de cocktailsaus: klop de volle room op tot yoghurtdikte en meng er vervolgens de mayonaise, de ketchup en de whisky onder. Werk af met chilivlokjes en de Tabasco Sriracha. Je krijgt een lekkere, pittige cocktailsaus.
  • Pel het hardgekookt ei en plet vervolgens plat met een vork.
  • Vul de glazen: een laagje sla, de brunoise van tomaat, de grijze garnalen, de cocktailsaus en daar bovenop het geplette ei. Afkruiden met zwarte peper en het glas versieren met een schijfje citroen.

KANTTEKENING

  • Ik haalde mijn verse producten bij Aldi (samenwerking).