••• recept voor 1 salade bol •••
••• (voor)bereiding 5 minuten •••
INGREDIENTEN
1 baby gem en een handvol veldsla
Wat blokjes geroosterde pompoen (zie recept)
Een 10-tal mini-tomaten
Pijpajuin
Witte sesamzaadjes
Voor de dressing
1 EL sojaolie
1EL balsamicoazijn
2 EL olijfolie extra-vierge
RECEPT
Was, kuis en droog de sla. Snij deze in fijne repen.
Halveer de mini-tomaten, verwijder de zaadjes en voeg deze toe aan de gemengde sla.
Snij de pijpajuin in ringskes en doe deze samen met de geroosterde pompoenblokjes in de saladebol.
Strooi wat witte sesamzaadjes over de sla en bereid de dressing door alle ingrediënten te mengen.
Klaar om op te dienen. Giet de dressing pas over de sla wanneer je ze effectief gaat opeten. Anders wordt het een slappe boel.
Kan geserveerd worden met gebakken kippefilet, gerookte zalm of met lamskoteletjes.