Slaatje met ballontine van kippefilets en panade

••• recept voor 4 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 30 minuten •••

INGREDIENTEN

600gr kippefilets

Peper & zout

Olijfolie

Gemengde sla

Tomaat

Voor de panade

Pijnboompitten (4 EL)

Broodkruim (4 EL)

Peterselie (een handvol)

Knoflook (1 teentje)

Bakboter (4 EL)

Voor de vinaigrette

4 EL arachideolie

2 EL wittewijnazijn

Peper & zout

Voor de farce

Per 100gr vlees, 50gr room en 1 eiwit

 

RECEPT

Snij de kippefilets in het midden open in enveloppes (dus je snijdt ze in de lengte door maar niet helemaal door, zodat ze aan elkaar gehecht blijven).

Verwijder de kleine kippefilets en aanhangende stukjes en zet deze opzij voor de farce.

Leg de kippefilets in enveloppes tussen twee vellen bakpapier en sla deze plat met een deegrol. Dit maakt hun oppervlak groter.

Verwijder het bakpapier, kruid met peper en zout, en schik vervolgens de kippefilets op huishoudfolie dat je licht hebt ingesmeerd met olijfolie.

 

Farce bereiden

Cutter de opzij gelegde kippefilets en voeg de eiwitten toe. Kruid met peper en zout.

Plaats vervolgens op een bodem met ijs en voeg de room toe.

 

Vinaigrette bereiden

Voeg de azijn in fijne straaltjes toe aan de olie onder constant roeren. Kruid met peper en zout.

Panade bereiden

Pijnboompitten, look, peterselie, broodkruim, boter, peper en zout cutteren.

Verdeel de farce over de kippefilets. Rol deze op en druk goed aan. Span de uiteinden goed aan door een draaibeweging. Stoom ze vervolgens in de stoomoven (kerntemperatuur 78-80 gr Celsius).

Eens klaar verwijder je de folie, wrijf je de ballontine in met de panade en leg je deze nog even onder de grill.

Schik ondertussen de sla op de borden, leg er schijfjes tomaat bij en giet er de vinaigrette over.

Haal de kip van onder de grill en versnij in schuine sneetjes. Serveer deze naast het slaatje.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *