Sliptongetjes uit Zeebrugge

Verse vis, dat smaakt!

Deze zaterdag is er één waarop we gaan genieten. Geloof het of niet, geslapen tot de middag – ik denk dat dat geleden is van mijn studententijd. Teken dat ik het nodig had zeker?!

We verwennen onszelf met heerlijk verse sliptongetjes uit Zeebrugge.

Bereiden gaan we niet op de klassieke manier doen, à la meunière t.t.z. met die goeie botersaus en fijngehakte peterselie, maar met een witte wijnsaus.

De basis ingrediënten van deze saus zijn witte wijn, visfond en lichte culinaire room (Campina) – het recept vind je terug via de zoekterm “witte wijnsaus” in de rubriek recepten – sauzen.

De sliptongetjes bakken we kort aan in goeie boter vermengd met een klein beetje olijfolie. Ik serveer er Parijse champignons en kroketjes bij. Zo heb je in geen tijd een smaakvolle maaltijd klaar. Lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *