Lizzylizzblog

Soezen met pure chocolade smeerpasta

Na de soezen met karamel is het de beurt aan de soezen met pure chocolade smeerpasta. In drie stappen tover je deze heerlijke soezen op tafel. Genieten maar!

Ingrediënten & bereidingswijze banketbakkersroom

  • 80 gr maïzena
  • 200 gr suiker
  • 1 vanillestok
  • 1 L melk
  • 8 eierdooiers

Snij de vanillestok doormidden en schraap er met een mespunt de zaadjes uit. Kook de melk met de doorgesneden vanillestok en de zaadjes in.

Klop de eierdooiers samen met de suiker tot een Ruban d.i. een witte, luchtige massa.

Meng er vervolgens de maïzena onder en giet er al roerend de kokende melk over.

Breng roerend aan de kook en verwijder de vanillestok. Zodra er “luchtbelletjes” naar boven komen en je een soort van pudding hebt bekomen, mag je de banketbakkersroom van het vuur halen.

Bedek met vers huishoudfolie (zo vermijd je dat er een “velletje” op je banketbakkersroom wordt gevormd) en laat een half uurtje afkoelen in de frigo.

Ingrediënten & bereidingswijze soezendeeg

Hoeveelheden zijn voor 12 personen

  • 150 ml water
  • 150 ml volle melk (Campina)
  • 1 vanillestok
  • 120 gr boter
  • snuifje zout
  • 220 gr bloem voor patisserie (Soubry)
  • 7 eieren

Bedek een ovenplaat met bakpapier, verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Breng het water en de melk aan de kook. Snij de vanillestok overlangs door en schraap met een mespunt de zaadjes los. Voeg ze bij het water-melk mengsel. Doe de boter er bij.

Als jet mengsel begint te koken, spatel er dan in één keer de bloem door tot je een mooi egaal beslag krijgt. Een 5-tal minuten laten drogen tot je de geur van koekjes ruikt en het beslag behoorlijk droog is.

Haal van het vuur en voeg er het eerste ei aan toe. Roer tot het is opgenomen in het beslag. Doe vervolgens hetzelfde met de overige 6 eieren. Goed roeren, je zal het voelen in je armspieren! Of gebruik je keukenrobot 

Nu mag het snuifje zout er bij en mag je het beslag in een spuitzak gieten. Spuit identieke toefjes soezenbeslag op het bakpapier. Laat voldoende ruimte tussen de toefjes, de soezen gaan immers in volume toenemen. Maak ze niet te groot, zo’n 2 à 3 cm. Maak je vingertoppen nat en druk daarmee de pieken plat die ontstaan bovenop elk toefje. Bakken gedurende 20 minuten, hou de soezen in het oog, baktijd is afhankelijk van het type oven.

En stap 3: vul de soezen met de banketbakkersroom. Besmeer ze vervolgens met de pure chocolade smeerpasta. Beetje poedersuiker over strooien en het smullen kan beginnen. Heerlijk!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *