Spaghetti Bolognaise

°°° recept voor 4 personen °°°

°°° voorbereiding 5 minuten, bereiding 120 minuten °°°

Ja, ik weet het wel, Bolognaise schrijf je niet met “ai” maar toch doe ik het. Omdat ik jullie dan ook mijn eigen versie van de originele Bolognesesaus meegeef. En eerlijk gezegd, dat recept is eigenlijk elke keer een beetje anders. Want dat is nu net het leuke aan deze zeer voedzame saus. Elke keer maak je hem net weer dat tikkeltje anders. Hier opteerde ik voor verse tomaten en wortel. Niet meer, niet minder. Wat magische toetsen er bij (2) en een trio van kruiden… Benieuwd?

 

INGREDIËNTEN

Spaghetti

2 stengels lente-ui,  1 sjalot en 1 rode ui

2 verse tomaten

3 wortels

Dubbel geconcentreerde tomatenpuree

Blokjes van gepelde tomaten (blik)

190 ml groenten-fond

Gedroogde kruiden: Jalapeño chili, tijm & oregano – Mill&Mortar

200  gr gehakt (varken/kalf)

Olijfolie

 

RECEPT

Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.

Kuis de lente-ui, de sjalot en de rode ui. Snipper alle drie fijn.

Was de verse tomaten en verwijder het kroontje. Snij in grove stukken.

Rasp de wortels en snij eveneens in grove stukken.

Verwarm de olijfolie op een zacht vuur. Stoof er de lente-ui, de sjalot en de rode ui zachtjes in aan. Voeg de grove stukken wortel en verse tomaat toe.

Magische toets 1: dubbel geconcentreerde tomatenpuree, magische toets 2: een blik blokjes van gepelde tomaten.

Enkele malen goed omroeren en dan mag de groente-fond er bij.

Afkruiden met de chili, tijm & oregano en zo’n 2-tal uren laten pruttelen op een zacht vuur.

 

Heerlijke saus, ideaal bij pasta,  maar waarom ook niet eens met rijst of aardappelpuree serveren? Je zal zien, werkt ook prima samen. Laat het smaken!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *