
Wie is er nog zo verzot op ballekes ?!! I just love them !!!
Easy Peasy Yummy
En weet je, ‘t hoeft niet altijd ingewikkeld of uitgebreid met veel ingrediënten te zijn. Deze spaghetti serveerde ik met ballekes in een getomateerde balsamicosaus. Yummy combinatie hoor, die tomatensmaak en die balsamicoazijn gaan heel goed samen. Probeer het zelf maar eens uit !
••• recept voor 2 personen •••
••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten •••
INGREDIËNTEN
Spaghetti fijn (Soubry)
250 gr varken/kalfsgehakt
1 EL oregano
Peper en zout
Een handvol panko (of gewone paneermeel als je geen panko in huis hebt)
Olijfolie
1/2 sjalot
2 EL tomatenconcentraat
190 ml kalfsfond
1 EL balsamicoazijn
Een handvol verse erwtjes
Afwerken met verse basilicum en zwarte peper
RECEPT
Kook de ‘Al Dente’ pasta in een grote pot met gezouten water. Giet af en zet opzij.
Schil de sjalot en snipper fijn.
Meng het gehakt met de oregano, panko, peper en het zout. Rol ballekes van dezelfde grootte. Ik ging voor 10 kleine ballekes.
Verwarm de olijfolie en bak er de ballekes langs alle zijden bruin in aan. Voeg de fijngesnipperde sjalot toe en laat even aanbakken. Blus met de kalfsfond en doe er de eetlepels tomatenconcentraat bij. Ook de balsamicoazijn mag er nu bij. En de erwtjes. Roer enkele malen om en laat een 10-tal minuten pruttelen tot je de gewenste sausdikte hebt.
Voeg de gekookte pasta toe aan de gehaktballen in de getomateerde balsamicosaus. Meng alles door elkaar en bestrooi met verse basilicum en zwarte peper.