Lizzylizzblog

Spaghetti met citroenroomsaus

Pasta en room, wat een combi. Hoe kan een gerecht nu niet smaken als deze twee aanwezig zijn? Veruit mijn meest geliefde ingrediënten . En je kan er alle kanten mee uit. Ik had vandaag zin in een fris gerecht dus de room ga ik pimpen en er een citroensmaak aan geven. Het is een pasta zonder vlees of vis, maar je kan er een stukje kip of zalm bij serveren. Das geen enkel probleem!

Spaghetti met citroenroomsaus

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Pastagerechten
Personen

4

personen

Spaghetti is life en life is spaghetti! Daarmee is alles gezegd. Ik had vandaag zin in een fris gerecht dus de room ga ik pimpen en er een citroensmaak aan geven. Het is een pasta zonder vlees of vis, maar je kan er een stukje kip of zalm bij serveren. Das geen enkel probleem!

IngrediËNTEN

  • Fijne spaghetti – water – zout

  • Olijfolie, 1 knoflookteen, 200gr erwtjes, 1 citroen (gewassen en afgedroogd), 250ml volle room

  • Afwerking: citroenzeste, peper, geroosterde pijnboompitten

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
  • Bak de knoflook en de erwtjes aan in olijfolie. Pel de citroen met een dunschiller en hou fijne schijfjes pel over (zorg dat er geen “wit” aan zit, want dat geeft een bittere smaak). Snij fijn en pers een halve citroen uit. Zet het sap opzij.
  • Voeg de room en de citroenschil (hou een klein beetje over voor de afwerking) bij de erwtjes en laat even pruttelen tot de saus de juiste dikte heeft. Doe er tenslotte het citroensap bij en roer nog enkele malen om.
  • Rooster de pijnboompitten in de pan (geen vetstof gebruiken en er bijblijven, want bakt heel snel aan). Roer de spaghetti onder de citroenroomsaus en werk af met citroenzeste en pijnboompitten.

KANTTEKENING