Spaghetti met kerstomaten

Op een mooie zonnige dag als vandaag heb ik zin om wat buiten te vertoeven. Lang in de keuken staan zit er niet in dus. Een snelle pasta, das de ideale oplossing.

Spaghetti met een zelfgemaakte tomatensaus, beetje gehakt en mini-tomaten. Afwerken met verse basilicum, meer moet dat niet zijn. Of toch… graag een glaasje wijn er bij !

 

°°° recept voor 2 personen °°°

°°° (voor)bereiding 20 minuten °°°

 

INGREDIËNTEN

Spaghetti

Olijfolie

250 gr varken/kalfsgehakt

Tomaten passata (Elvea passata fles 340gr)

Peper en zout

Kerstomaten

Verse basilicumblaadjes

 

RECEPT

Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.

Verwarm wat olijfolie en bak op een zacht vuur het gehakt aan. Kruid met peper en zout. Giet er de tomaten passata over en laat een tiental minuten pruttelen zodat de saus wat indikt.

Snij een aantal kerstomaten in 2. Ik gebruik groene en gele stuks, gewoon omdat die mooi samengaan met het rode van de tomatensaus.

Meng de tomatensaus onder de spaghetti. Serveer en werk af met de kerstomaten en wat fijngesnipperde verse basilicum.

Genieten maar x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *