Lizzylizzblog

Spaghetti Rustica à la carbonara

De iets minder gekende spaghetti uit het Soubry-gamma, maar toch eentje dat ik even in de kijker wil zetten. Deze spaghetti rustica komt uit het Al Dente gamma en is gemaakt van hoogwaardige tarwe met hoog eiwitgehalte waardoor ze een heerlijke Al Dente bite en een perfecte structuur krijgt. De rustica verwijst naar het ruwe/rustieke oppervlak (dat de gewone fijne spaghetti uit hun gamma niet heeft). De spaghetti verkrijgt dit ruwe oppervlak door het gebruik van authentieke bronzen matrijzen tijdens de productie. Het zorgt er voor dat saus en kruiden zich nog beter kunnen hechten aan de pasta waardoor je een nog vollere smaak van jouw pastagerecht krijgt. Perfect dus om een carbonara saus mee te maken.

De originele versie van een carbonara is het bijlange niet (ik zou geen enkele Italiaan op zijn/haar tenen willen trappen want ben één verzot op die mensen en twee crazy in love met dat land en hun eten). Het is een carbonara à La Lizzy. En ja, er zit room in. Wat had je nu gedacht van een Campina ambassadrice? Die doet overal room bij, dat had je toch moeten weten hé. Waarom in dit gerecht? Omdat ik vind dat het bij carbonara de saus wat meer lopend maakt en ik hou daar nu eenmaal van.

Spaghetti Rustica à la carbonara

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Pastagerechten
Personen

2

personen

Mijn touch die ik gaf aan het carbonara recept? Dat ontdek je hier. En nee, ik wil geen enkele Italiaan op zijn/haar tenen trappen (I love them way too much!) dus het is geen origineel recept, maar een recept à La Lizzy.

IngrediËNTEN

  • 250 gr spaghetti rustica

  • 125 gr gerookt spek

  • Zout, peper, olijfolie en goeie boter

  • 3 eieren, 150 gr Parmezaanse kaas (zelf raspen) en een goeie scheut volle room

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking. Wees niet te zuinig met zout, doe er een flinke hoeveelheid in.
  • Smelt de boter samen met de olijfolie in een braadpan en bak er de blokjes spek krokant in aan. Roer regelmatig om. Wanneer klaar, zet opzij.
  • Breek de eieren, klop ze los en meng ze samen met de geraspte Parmezaan. Kruid met peper en zout. Voeg de room eveneens toe en meng nogmaals alles tot een mooi geheel.
  • Wanneer de spaghetti gekookt is, giet je ze af en meng je het eier-kaas-mengsel er onder. De eieren gaan garen, de kaas gaat smelten. Voeg de krokante spekjes toe en kruid af met zwarte peper van de molen. Ook hier mag je goed aan die pepermolen draaien hoor. Serveren doe je met wat extra Parmezaanse kaas.

KANTTEKENING