••• recept voor 2 personen •••
••• (voor)bereiding 10 minuten •••
Pasta met venusschelpen, ook weer eentje uit mijn favorietenlijst ! Met een lekker glaasje witte wijn er bij, een prima lunch in mijn ogen.
INGREDIËNTEN
Spaghetti
Olijfolie
1 sjalot en 1 teen knoflook
400 à 500 gr venusschelpen
Een goeie scheut witte wijn
Karl Otto kruiden (Mill & Mortar)
Een handvol fijn gesneden peterselie
Peper
RECEPT
Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.
Schil de sjalot en snipper fijn. Pel de knoflook en pers fijn. Was de peterselie en snij fijn.
Was de venusschelpen goed onder koud water, zodat alle zandresten verwijderd zijn.
Verwarm de olijfolie en stoof de sjalot en look zachtjes aan. Smijt er de venusschelpen bij en zet het deksel op de pan. Laat enkele minuten garen. Je hoort de schelpen open gaan. Blus met de witte wijn en strooi er de kruiden over. Tenslotte nog een draai van de pepermolen en afwerken met de peterselie.
Vermeng de spaghetti met de venusschelpen en schuif gezellig bij aan tafel.

