Spaghetti vongole

••• recept voor 2 personen •••

••• (voor)bereiding 10 minuten •••

Pasta met venusschelpen, ook weer eentje uit mijn favorietenlijst ! Met een lekker glaasje witte wijn er bij, een prima lunch in mijn ogen.

 

INGREDIËNTEN

Spaghetti

Olijfolie

1 sjalot en 1 teen knoflook

400 à 500 gr venusschelpen

Een goeie scheut witte wijn

Karl Otto kruiden (Mill & Mortar)

Een handvol fijn gesneden peterselie

Peper

RECEPT

Kook de spaghetti volgens de instructies op de verpakking.

Schil de sjalot en snipper fijn. Pel de knoflook en pers fijn. Was de peterselie en snij fijn.

Was de venusschelpen goed onder koud water, zodat alle zandresten verwijderd zijn.

Verwarm de olijfolie en stoof de sjalot en look zachtjes aan. Smijt er de venusschelpen bij en zet het deksel op de pan. Laat enkele minuten garen. Je hoort de schelpen open gaan. Blus met de witte wijn en strooi er de kruiden over. Tenslotte nog een draai van de pepermolen en afwerken met de peterselie.

Vermeng de spaghetti met de venusschelpen en schuif gezellig bij aan tafel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *