Lizzylizzblog

Spelt spaghetti met scampi’s en pompoencrème

Het tweede gerecht uit de pompoen serie is deze pastaschotel met smeuïge pompoencrème. Rooster pompoen in de oven en je hebt pure pompoenpuree. Je kan deze in grote hoeveelheden maken en invriezen, das geen enkel probleem. Het afwerken tot pompoencrème, dat doe je dan op het moment zelf als je ze wil serveren. Wil je lekkere smeuïge crème? Twee tips: ten eerste gebruik volle room (33%) – de beste ! – en ten tweede gebruik een blender om de smeuïge structuur te bekomen.

Ik koos in dit gerecht voor spelt spaghetti (fijn). Deze wordt gemaakt op basis van 100% speltgraan en kan eindeloos gecombineerd worden met vis, vlees, schaaldieren of groenten. Aarzel dus niet om deze uit te proberen. Je zal aangenaam verrast worden!

Spelt spaghetti met scampi’s en pompoencrème

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Pastagerechten
Personen

2

personen

Het tweede gerecht uit de pompoen serie is deze pastaschotel met smeuïge pompoencrème. Rooster pompoen in de oven en je hebt pure pompoenpuree. Je kan deze in grote hoeveelheden maken en invriezen, das geen enkel probleem. Het afwerken tot pompoencrème, dat doe je dan op het moment zelf als je ze wil serveren. Check dit recept!

IngrediËNTEN

  • Spelt spaghetti fijn – water – een snuifje zout

  • Voor de pompoencrème: 1 butternut pompoen – verse rozemarijn – 1 rode ui – zout met zwarte knoflook – olijfolie – aceto balsamico di Modena – 125ml volle room

  • 8 scampi’s – roomboter – olijfolie – peper en zout

  • Afwerking: wat pompoenblokjes, eetbare bloemen (Citrus afrikaantje) en een snuifje zeezout met zwarte knoflook

BEREIDINGSWIJZE – Verwarm de oven voor op 175° C

  • Kook de pasta beetgaar volgens de instructies op de verpakking.
  • Snij de butternut pompoen in 2 en doe er zo veel mogelijk de buitenste schil af. Snij het vlees in blokjes en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg er verse rozemarijn tussen tesamen met versnipperde rode ui. Kruid met het zout met zwarte knoflook. Overgiet met olijfolie en wat balsamico azijn. Rooster gedurende 20 minuten in de oven en haal de pompoenblokjes dan uit de oven. Hou een kleine portie opzij om je bord mee af te werken, doe de rest in een blender en giet er de volle room bij. Blend totdat je een smeuïge pompoencrème bekomt. Bijkruiden mag naargelang je smaak.
  • Bak de scampi’s langs beide kanten kort aan in een mengeling van roomboter en olijfolie. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de pompoencrème in twee porties. Een gebruik je om de pasta onder te roeren, de andere portie gebruik je om op je bord te serveren. Bovenop de pasta leg je de scampi’s en afwerken doe je met wat extra pompoenblokjes, de eetbare bloemen en nog wat zout met zwarte knoflook. Smakelijk!

KANTTEKENING

  • Gerecht ontworpen voor Campina (samenwerking).