Spiegeleitje in de room

Koken met restjes kan toch zó leuke gerechten opleveren, I love it!

Wat kan je doen met dat klein overschotje jonge spinazieblaadjes, die spekreepjes, enkele wilde champignons en die paar sneden oud brood? Een spiegeleitje in de room maken natuurlijk!

Wat heb je nodig?

Eitjes, lichte culinaire room (Campina) en sjalot – dat heb ik altijd in huis.

Restje spinazieblaadjes, spekjes en wilde champignons – check!

En een paar sneden oud brood waar we “croutons” van maken.

Hoe ga je te werk?

Maak eerst je korstjes (“croutons”) – snij het oud brood in kleine blokjes en bak deze in goeie boter. Af en toe even opschudden en wat grof zeezout over strooien. Klein beetje zwarte peper mag er ook bij.

Snij de sjalot fijn en stoof deze zachtjes aan. Doe er vervolgens de spekreepjes bij en de wilde champignons. Rustig verder aanstoven. Roer er nu de spinazieblaadjes onder en giet er de lichte culinaire room bij. Laat even pruttelen zodat de roomsaus wat indikt en maak kuiltjes waarin je het spiegeleitje kan gieten. Haal van het vuur wanneer het ei is gebakken.

Afwerken met de croutons en een draai van de zwarte pepermolen. Smullen maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *