Spinaziepesto

••• recept voor 1 grote bol •••

••• voorbereiding 5 min, bereiding 10 minuten •••

INGREDIENTEN

200 gr verse spinazie

50 gr verse basilicum

1 teentje knoflook

25 gr pijnboompitten of walnoten

50 gr parmezaan

Beetje citroensap

Peper en zout

Olijfolie

RECEPT

Was de spinazie en de basilicum en laat goed uitlekken. Dep eventueel droog met wat keukenpapier.

Doe de spinazie en de basilicum in de blender samen met de gepelde knoflook, de pijnboompitten, de geraspte parmezaan en het citroensap. Voeg snuifje zout toe. Mix fijn.

Nu mag de olijfolie er bij. Doe dit straaltjesgewijs tot je een smeuïge pesto bekomt. Kruid af met peper.

Ik at deze heerlijke pesto bij gegrilde courgette, groene asperges en kippefilet.

Wat een fris bordje x

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *