Spinaziesoep met croutons, feta & waterkers

••• recept voor 4 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

1 aardappel

1 preiwit

1 sjalot

200 gr verse spinazie

1 L blanke kalfsfond

Olijfolie

Peper

2 sneden bruin brood

Grof zeezout

Waterkers en feta ter versiering

RECEPT

Schil de aardappel en snij hem in 4 stukken.

Spoel het preiwit af en snij deze in fijne ringskes.

Schil en snipper de sjalot fijn.

Verhit wat olijfolie op een zacht vuurtje en stoof er de sjalot in aan. Voeg de aardappel en het preiwit toe. Roer enkele malen om met een houten lepel en laat een paar minuten aanstoven.

Voeg de verse spinazie toe en roer opnieuw enkele keren om. Blus met de blanke kalfsfonds. Laat 20 minuten pruttelen.

Maak ondertussen de croutons. Verwijder de korsten van het brood en snij de sneden in kleine blokjes. Verhit wat olijfolie en bak er de broodblokjes in aan. Voeg grof zeezout toe. Voldoende en regelmatig roeren.

Haal de soep van het vuur en mix deze met een staafmixer. Vul een kommetje soep, strooi er wat croutons in en verbrokkel er wat feta over. Werk af met de waterkers en wat peper.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *