Lizzylizzblog

Spinaziewafels

Deze groene wafels zijn gebaseerd op een recept dat de husbie meenam uit zijn kookles. Ze zijn gemaakt van verse spinazie en belegd met gerookte zalm, grijze garnalen en roze foreleitjes. Het sausje is er eentje met zure room. Misschien nog een gedacht als voorgerecht voor jouw eindejaarsmenu?

Spinaziewafels

Recipe by LizzylizzCourse: VoorgerechtenCuisine: Groentengerechten
Stuks

8

stuks

Hartige wafels, ik begin er meer en meer van te houden. Deze zijn gemaakt van verse spinazie en werden rijkelijk belegd met verschillende soorten vis. Afwerken met een sausje op basis van zure room en fijngesnipperde bieslook. Smakelijk!

IngrediËnten

  • Voor de wafels: 50 gr verse spinazie – 200 ml halfvolle melk – 1 ei – 200 gr patisseriebloem – 50 gr geraspte Emmentaler – 4 gr droge gist – peper, grof zeezout en een snuifje piment d’Espelette – 30 gr gesmolten gezouten roomboter

  • Voor het beleggen: gerookte zalm – grijze garnalen – roze foreleitjes – fijngesnipperde bieslook – zure room – sap van een halve citroen – peper, grof zeezout en piment d’Espelette

BEREIDINGSWIJZE

  • Doe de spinazie samen met de melk en het ei in een schaal en mix met de handmixer.
  • Meng de gezeefde bloem met de geraspte kaas en de droge gist. Roer er voorzichtig het spinazie-melk mengsel onder. Kruid met peper, grof zeezout en piment d’Espelette. Voeg eveneens de gesmolten boter toe. Dek af en laat een uurtje rusten op kamertemperatuur.
  • Maak ondertussen het sausje door de zure room te mengen met het citroensap, voeg wat grijze garnalen en de fijngesnipperde bieslook toe. Kruid met peper, zout en piment d’Espelette.
  • Bak de wafels (ik gebruikte de “Belgische wafels” stand – 2 minuten) en dresseer ze met de zure room, de verschillende soorten vis en werk af met wat extra fijngesnipperde bieslook.

KANTTEKENING

  • Ik maakte dit recept met de verse producten van Aldi (samenwerking).