Spirelli met erwtjes, bimi en een cordon bleu

Bimi ?!? Hein ?!? Ik hoor het je al denken. Waar komt ze nu mee af ? Tot je de foto ziet en dan ben je mee. Bimi wordt ook wel broccolini genoemd, klinkt al familiairder nee ? Of aspergebroccoli of babybroccoli, dat hoor je ook soms.

Wat is het nu eigenlijk … Het is een kruising van broccoli met Chinese groene kool. Alles mag er van opgegeten worden, ook de steel. “No waste” aan deze groente. Das dan ineens handig meegenomen. En de smaak ? Wel die zit tussen broccoli en groene asperges.

Bereiden kan op verschillende manieren: roerbakken, wokken, stoven. Alleen “gewoon koken” is niet echt geschikt, want dan verlies je alle vitaminen en de lekkere smaak van deze groente. Ik stoofde ze aan in olijfolie, met rode ui en erwtjes.

Op de foto zie je het gerecht “puur natuur”.

Na het “shooten” van de foto’s was het gerecht – as usual – koud en moest ik het opwarmen. En ja, t was sterker dan mezelf, een flinke scheut licht culinaire room (Campina) werd toegevoegd. Even laten inkoken. Nog wat extra peper en wat nootmuskaat en ‘t was weer eens dik in orde.

 

••• recept voor 4 personen •••

••• voorbereiding 5 min, bereiding 20 min •••

 

INGREDIËNTEN

Spirelli

1 kleine rode ui

200 gr verse erwtjes

180 gr bimi

190 ml groentefond

(eventueel licht culinaire room)

Peper en nootmuskaat

4 cordon bleus

Olijfolie

 

RECEPT

Kook de spirelli volgens de instructies op de verpakking.

Schil de rode ui en snipper fijn. Verwarm wat olijfolie op een zacht vuur en stoof er de rode ui in aan. Voeg de erwtjes en de bimi toe. Roer enkele malen om met een houten lepel. Blus met de groentefond en laat een 10-tal minuten pruttelen (tot de fond is ingekookt).

Nu heb je dus de keuze om dit zo te serveren of er lichte culinaire room nog aan toe te voegen (die je ook zo’n tiental minuten laat inkoken). Kruiden doe ik in ieder geval met peper en nootmuskaat.

Bak de cordon bleus in een braadpan.

Meng de spirelli onder de groentenschotel. Leg er de cordon bleu naast en laat het je smaken !

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *