Lizzylizzblog

Spirelli met kip en rode pesto-roomsaus

Net terug uit vakantie, nog geen boodschappen gedaan en toch wil ik iets lekkers serveren als avondmaal.

Geen moeilijke opdracht hier. Pasta en rode pesto heb ik dan ook altijd in de voorraadkast zitten. Een stukje kip, individueel verpakt in de diepvries. En room… ja dat weten jullie ondertussen, als Campina ambassadrice kan dat niet ontbreken hier thuis. Ditmaal koos ik de volle room (33% vet) – die geeft zo’n lekkere smaak aan je gerechten.

Het is een eenvoudig gerecht, snel klaar en boordevol smaak. Ik werk af met enkele geroosterde kerstomaten die zorgen voor de “final touch”. Heb je wat groen liggen, zoals bijvoorbeeld rucola, dan kan je dit ook perfect gebruiken om je gerecht mee te versieren. Wil je wat extra bite, voeg dan wat zaden, pitten of noten toe, die heb je zeker en vast ook nog wel liggen.

Spirelli met kip en rode pesto-roomsaus

Course: HoofdgerechtenCuisine: Pastagerechten
Personen

2

personen

Trek eens die diepvries en die voorraadkast open. Ik ben zeker dat ook jij zo’n heerlijk gerecht zoals deze spirelli met kip en rode pesto-roomsaus op tafel kan toveren. Aan tafel!

IngrediËNTEN

  • Een handvol kerstomaten, wat olijfolie en wat kruiden (ik koos de Rasta Pasta kruiden van Mill & Mortar – bevat tonen van citroentijm, nootmuskaat, knoflook en paprika)

  • Spirelli

  • 2 kipfilets

  • 2 EL rode pesto en 1 potje volle room (33% vet)

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180°C

  • Leg de kerstomaten in een ovenschaal, overgiet met olijfolie en bestrooi met de Rasta Pasta kruiden. Laat zo’n 15 à 20 minuten roosteren.
  • Kook de spirelli volgens de instructies op de verpakking. Hou 1 EL kookvocht opzij om nadien in de saus te verwerken.
  • Snij de kipfilets in blokjes en bak deze aan in olijfolie. Voeg de rode pesto toe en roer even om. Vervolgens mag het kookvocht van de pasta er bij. Voeg de volle room toe en laat even pruttelen tot de saus de juiste sausdikte heeft.
  • Werk af met de geroosterde kerstomaten.

KANTTEKENING

  • Wil je graag de kruiden en specerijen van Mill & Mortar uitproberen? Aarzel niet een kijkje te nemen op www.goodfoodshop.be en mijn kortingscode Lizzylizzblog10 te gebruiken. Deze geeft je 10% korting op je bestelling.

Laat hier een snelle reactie achter.