Een heerlijk stoofpotje, daar moet je vaak wat geduld voor hebben. Maar dit stoofpotje van kip, dit tover je in een half uurtje op tafel.
Je kan het ook perfect de dag voorheen klaarmaken, zodat je thuis komt na je werk en het gewoon maar even dient op te warmen alvorens je het serveert.
Trouwens, ik vind stoofpotjes en sauzen altijd nóg net dat tikkeltje beter als deze een nacht in de frigo hebben gestaan. De smaak is zoveel intenser!
Hier gaan we dan – de ingrediëntenlijst luidt als volgt (voor 2 personen)
• 300gr kippefilets (in blokjes gesneden), 1 sjalot en 1 knoflookteen (fijngesnipperd), olijfolie
• 4 aardappelen – 2 pastinaken (geschild en in stukken gesneden) – 1 paksoi (gewassen en in reepjes gesneden)
• 1L kippebouillon en om af te werken: wat citroensap, een pot zure room (200ml), wat maïzena bindmiddel voor witte sauzen
• kruiden: peper en zout, kruidenmengeling Cabbage Karma (optioneel), verse dragon (fijn gesneden)
Recept
Verwarm wat olijfolie op een zacht vuur en stoof er de sjalot en de knoflook in aan. Voeg de kippefilet toe en bruin langs alle kanten. Kruid met peper, zout en wat Cabbage Karma kruidenmengeling.
Voeg de aardappelen, de pastinaak en de paksoi toe. Laat even stoven en roer enkele malen om met een houten lepel.
Giet er de kippebouillon bij en laat een 20-tal minuten pruttelen.
Haal van het vuur en voeg het citroensap en de zure room toe. Roer tot je een mooie binding hebt. Voeg eventueel wat maïzena toe indien nodig.
Kruid nogmaals af met peper en zout (naar eigen smaak) en roer er als laatste de verse dragon onder. Laat het smaken!
