Lizzylizzblog

Stoofpotje varkenswangen X Murviedro Pasión

De herfst is op komst. De temperaturen dalen. Fleece dekentjes worden boven gehaald. Gezellige avonden met familie en/of vrienden aan tafel. Of met je partner knus in de zetel. Noem het maar op. Deze gelegenheden geven aanleiding tot het openen van een goed flesje rode wijn. Ik kies vandaag voor de Murviedro Pasión die ik graag serveer met een stoofpotje van varkenswangen. Eerst iets meer over de wijn, nadien volgt het recept.

De streek

Passie voor het werk. Passie voor het land. Murviedro Pasión, een blend van verschillende druiven uit de biologische landbouw, die de zuiverste aroma’s uitdrukt van het land waar hij vandaan komt. Elke slok is een uitnodiging om naar Spanje te reizen.

De wijngaarden liggen in de regio Valencia nabij de Middellandse Zeekust in het oosten van het land. Het klimaat is warm en de invloed van de Middellandse Zee is overheersend. De wijnstokken worden al eeuwenlang verbouwd op kleikalkbodems die, in combinatie met de constante aanwezigheid van intens zonlicht, fruitige wijnen met een zeer goede structuur voortbrengen.

De wijnen

De wijnen van het Pasión assortiment zijn blends van verschillende variëteiten van DOP Valencia. Dit zijn 100% biologische wijnen en zijn eveneens geschikt voor vegetariërs en veganisten. De wijnstokken worden verbouwd volgens biologische landbouwnormen.

Kenmerken

De Murviedro Pasión DOP Valencia rode wijn bestaat voor 90% uit Monastrell en 10% Garnacha druiven. De wijn van traditionele vinificatie wordt zorgvuldig geselecteerd. Gisting gedurende 12 dagen bij een temperatuur van 26° C. De wijn rijpt minimaal 4 maanden in Amerikaanse eiken vaten. Ideaal bij rood vlees, gebraad, wild en volle kazen. En bij een stoofpotje van varkenswangen 😉

Stoofpotje van varkenswangen X Murviedro Pasión

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtCuisine: Stoofpotjes
Personen

4

personen

De herfst is op komst. De temperaturen dalen. Fleece dekentjes worden boven gehaald. Gezellige avonden met familie en/of vrienden aan tafel. Of met je partner knus in de zetel. Noem het maar op. Deze gelegenheden geven aanleiding tot het openen van een goed flesje rode wijn. Ik kies vandaag voor de Murviedro Pasión die ik graag serveer met een stoofpotje van varkenswangen.

IngrediËNTEN

  • Olijfolie, 3 wortels, 2 selderstengels, 1 grote ajuin

  • 500 gr varkenswangen

  • 2 glazen rode wijn, 1 blik tomatenblokjes

  • Peper en zout

BEREIDINGSWIJZE

  • Stoof de in fijne blokjes gesneden wortels, selder en ajuin zachtjes aan in een braadpan met olijfolie.
  • Voeg het vlees toe en bruin het langs alle zijden. Blus vervolgens met de rode wijn en laat deze even verdampen. Voeg dan de tomatenblokjes toe, roer even om en laat rustig pruttelen gedurende zo’n 60 minuten.
  • Haal van het vuur wanneer de varkenswangen zacht gegaard zijn en de saus de juiste sausdikte heeft. Indien te dik, kan je nog wat water toevoegen of wat extra wijn. Werk af door te kruiden met peper en zout.

KANTTEKENING

  • De Murviedro Pasión is beschikbaar bij Delhaize. De aanbevolen consumentenprijs: € 6,99. Deze publicatie is een samenwerking met Schenk Benelux.