Stoofvlees

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 5 minuten, bereiding 3u •••

Deze klassieker komt hier op tafel vanavond. Ik combineer een goeie bruine rundsfond met een Belgisch, suikervrij biertje genaamd VIBB. Het moeilijkste aan dit gerecht… geduld hebben! Potje dient zo’n 3tal uren te pruttelen om op z’n best te zijn.

 

 

INGREDIËNTEN

300 gr stoofvlees in blokjes

1 grote ajuin

Bakboter

1 laurierblad, wat takjes verse tijm, peper en zout

2 biertjes VIBB

240 ml bruine rundsfond

1 bruine boterham besmeerd met mosterd en een KL bruine mosterdzaden (Mill&Mortar)

RECEPT

Schil de ajuin en snipper fijn. Stoof deze zachtjes aan in bakboter en bruin vervolgens het stoofvlees aan alle kanten.

Voeg het laurierblad en de verse tijm toe. Kruid met peper en zout.

Blus met de biertjes en doe er eveneens de bruine rundsfond bij.

Leg de besmeerde boterham er bovenop en dek de pan af. Laat zo’n 3u verder pruttelen. Af en toe eens kijken en omroeren. Het stoofvlees is gaar als je er met je vork in kan prikken en het mooi uiteenvalt.

Laat het smaken !

PS nog beter met echte varkenswangetjes maar die had ik niet bij de hand…

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *