Strikjespasta met courgette en zalm

Strikjespasta met courgette en zalm

Het geheime ingrediënt in deze strikjespasta? Een goeie bruine botersaus die perfect past bij courgette en zalm.

Recepten dienen niet altijd ingewikkeld te zijn of veel ingrediënten te bevatten. Op weekdagen dient het trouwens vooruit te gaan in mijn keuken dus hallo! eenvoudige recepten. Deze strikjespasta is er eentje met bruine botersaus waaraan je de in brunoise gesneden courgette toevoegt. Ik sneed een stukje zalm in kleinere repen en bakte deze kort aan. Afwerken deed ik dan weer met zeste van citroen. Geeft een frisse smaak aan het gerecht.

Hoe maak je botersaus?

Gebruik een diepere sauspan, liefst in een lichte kleur zodat je de saus “bruin” ziet worden. Het enige ingrediënt dat je gebruikt is ongezouten roomboter die je op een laag vuur verhit. De boter zal eerst schuimen en nadien bruin van kleur worden. Je zit bruine spikkels verschijnen. Ik gebruik geen lepel of garde, ik draai mijn sauspan af en toe even rond.

Hoe courgette schoonmaken en snijden?

Een courgette dien je niet te schillen, de schil zorgt voor de smaak en de voedingsstoffen. Verwijder eventuele vuile plekken. Snij in twee zodat je het binnenste ziet. Indien er zichtbare zaden/vezels zitten, mag je die verwijderen. Kies trouwens in de winkel altijd voor de kleinere exemplaren. Die hebben de beste smaak en zelden vind je daar zaden/vezels in.

Hoe snij ik het beste een courgette? Wel dat hangt er van af wat je er mee wil bereiden. Lange, platte repen lenen zich het beste om te grillen. Wil je de courgette in een sausbereiding gebruiken, zoals hier in de botersaus, dan snij je ze best in brunoise (blokjes). Ga je de groente puur natuur eten, kan je opteren voor rondjes/schijfjes.

Strikjespasta met courgette en zalm

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Pastagerechten
Personen

2

personen

Het geheime ingrediënt van deze strikjespasta met courgette en zalm? Das een goeie bruine botersaus. Lees hier hoe je deze maakt.

INGREDIËNTEN

  • Strikjespasta

  • Een stukje zalm per persoon – wat extra boter – peper en zout

  • Voor de botersaus: 75 gr ongezouten roomboter

  • Een kleine courgette (in blokjes gesneden)

  • Afwerking: Chinese bieslook en zeste van een halve citroen

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.
  • Snij de zalm in repen en bak deze kort aan in wat boter. Kruid af met peper en zout.
  • Verhit de boter op een zacht vuur. Eerst komt er schuim tevoorschijn, nadien bruine spikkels. Draai de pan af en toe even rond. Voeg tenslotte de in brunoise gesneden courgette toe. Laat nog even pruttelen.
  • Meng vervolgens de pasta onder de botersaus met courgette. Serveer de repen zalm er bovenop. Werk af met zeste van citroen en fijngesnipperde Chinese bieslook. Een draai van de pepermolen mag ook nog altijd.

Kanttekening

  • Laat het je smaken, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.