Tagliatelle met scampi’s & garnalenbotersaus

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 15 minuten, bereiding 15 minuten •••

De voorbereiding is de bereiding van de garnalencoulis. Staat uitgeschreven in het recept van de garnalenbisque.

INGREDIËNTEN

Tagliatelle

8 grote scampi’s

Bakboter

Peper en zout

Wat waterkers om af te werken

Voor de saus

Naast de ingrediënten van de garnalencoulis, heb je 250 gr ijskoude roomboter nodig.

RECEPT

Snij de roomboter in kleine stukken en houd deze koud in de frigo.

Kook de tagliatelle volgens de instructies op de verpakking.

Bak de scampi’s langs beide zijden aan in een braadpan met gesmolten bakboter. Kruid met peper en zout.

Bereid de garnalencoulis zoals beschreven in het recept van de garnalenbisque.

Laat vervolgens de garnalencoulis op een zacht vuur goed inkoken. Tot je ongeveer 1/3 van het volume overhoudt. Af en toe eens in roeren.

Wanneer de coulis voldoende ingekookt is, voeg je de klontjes ijskoude boter toe en blijf je goed doorroeren tot je een mooie botersaus bekomt.

Tagliatelle mengen met de scampi’s en de garnalenbotersaus. Serveren en versieren met wat waterkers.

Genieten maar!

Liefs,

Lizzy

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *