Tartaar van wilde zalm met boskoop-appel en kriekbierdressing

••• recept voor 2 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding 20 minuten •••

INGREDIENTEN

300 gr wilde zalmfilet

2 sneetjes gerookte zalm

1 boskoopappel

1 sjalot

1 limoen

3 EL olijfolie extra vierge

Fleur de Sel

Peper

1/4 liter kriekbier

2 eigelen

RECEPT

Snij de wilde zalm in kleine blokjes (“brunoise“). Schil de appel en snij deze eveneens in blokjes.

Snij de gerookte zalm in fijne reepjes (“julienne”).

Schil en snipper de sjalot fijn.

Meng de appel, gerookte zalm en sjalot onder de fijne blokjes wilde zalm.

Kruid af met de olijfolie, wat fleur de sel en peper. Voeg het sap van de limoen pas toe net voor het serveren. Anders gaat de roze kleur te snel grijs worden.

De kriekbierdressing wordt bereid zoals een Sabayon. Klop de eigelen samen met het kriekbier met een garde op en doe dit in achtvorm. Belangrijk is dat je dit op een laag vuurtje doet. Een hoog vuurtje zou er immers voor zorgen dat je eigeel stolt en je een omelet krijgt.

Neem de pan van het vuur als de sabayon voldoende dik is. Dit is het geval als hij aan de achterkant van een soeplepel blijft hangen.

Schik de tartaar van wilde zalm op een bord, gebruik hiervoor een serveerring. Versier met nog wat appel, eventueel een eetbare bloem. Overgiet met de lauwe kriekbierdressing.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *