Lizzylizzblog

Tarte Tatin van witloof

Het tweede gerecht in de witloof serie. Geen gebruikelijke appel, maar wel degelijk witloof als hoofdelement van deze tarte tatin. Zeer makkelijk te maken en eigenlijk kan je deze ook opnemen in je eindejaarsfeestmenu. Als voorgerecht (met faux of foie gras) of als deel van een hoofdgerecht met wild. Je kan er iets moois mee maken!

Tarte Tatin van witloof

Recipe by LizzylizzCourse: VoorgerechtenCuisine: Groentegerechten
Personen

4

personen

Geen gebruikelijke appel, maar wel degelijk witloof als hoofdelement van deze tarte tatin. Een hartig gerecht dat perfect als voorgerecht of als groentegarnituur kan worden voorgeschoteld.

INGREDIËNTEN

  • 4 stronken witloof – goeie boter – peper, grof zeezout , nootmuskaat

  • 5 EL balsamico crème – 75 ml kalfsjus – 100 gr fijne kristalsuiker

  • 1 rol bladerdeeg

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180 gr C

  • Kuis het witloof en snij de stronken in de lengte in twee. Verwijder de kern. Stoof ze aan in de goeie boter. Draai ze paar keer om zodat alle kanten bruinen. Kruid met peper, grof zeezout en nootmuskaat. Giet er de balsamico crème en de kalfsjus bij. Laat pruttelen en voeg ook de suiker op het einde toe.
  • Leg de halve stronken witloof met de bolle kant naar boven. Rol het bladerdeeg over de pan en druk goed aan. Prik met een vork gaatjes in het deeg.
  • Bak gedurende 10-15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de pan uit de oven, draai ze om en leg de tarte tatin op een presenteerbord/schaal met het deeg onderaan en het witloof mooi bovenop.

KANTTEKENING

  • Laat het jullie smaken, Lizzy x