Tiramisu met aardbeien

••• recept voor 6 personen •••

••• voorbereiding 10 minuten, bereiding min. 5u in de frigo •••

INGREDIENTEN

1 bak aardbeien (500 gr)

500 gr mascarpone

3 eieren

60 gr Tiense suiker + 1 extra lepel

2 zakjes vanillesuiker

Lange vingers (boudoir koekjes)

1 tas sterke koffie met een scheut Amaretto in

Cacaopoeder

RECEPT

Spoel de aardbeien, verwijder de kroontjes en snij ze in stukken. Snij enkele aardbeien in schijfjes voor de afwerking.

Splits de eieren, hou 3 eigelen en 3 eiwitten apart.

Klop de eiwitten samen met de vanillesuiker op tot schuim. Hou apart.

Klop de eierdooiers samen met de Tiense suiker en de mascarpone tot een luchtig mengsel.

Schep het eiwitmengsel voorzichtig onder het mascarponemengsel.

Mix een 15-tal aardbeien met de lepel Tiense suiker tot aardbeimousse en lepel deze onder het mascarponemengsel.

Dop de lange vingers in de koffie met Amaretto en bedek er de bodem van een schaal mee. Leg er een laag aardbeien op gevolgd door een laag mascarponemengsel. Herhaal tot alle ingrediënten op zijn. Eindig steeds met een laag mascarponemengsel.

Werk af met wat aardbeischijfjes en bestrooi met cacaopoeder. Laat minstens 5u in de frigo staan.

Het leuke aan dit recept is dat je eindeloos kan variëren met het soort koekjes, sterke drank en fruit dat je gebruikt. Laat je fantasie er maar op los en probeer een aantal variaties uit! Lekker!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *