Lizzylizzblog

Tomatensoep met girasoli

Girasoli wat is dat? Ik hoor het je al luidop zeggen. Wel dat is verse pasta op basis van ei, gevuld in dit geval met gorgonzola en walnoten. Ik kocht deze kant-en-klaar (ze zijn verkrijgbaar in de supermarkten), ik maakte ze dus niet zelf from scratch. Ze lijken qua vorm wel wat op ravioli, maar zijn ronder en hebben een soort van zonnebloem vorm.

Ik vind gevulde pasta ideaal om je zelfgemaakte soep mee te pimpen. Niet alleen oogt het mooi, het zorgt er ook voor dat je een gevulde lunch voorschotelt en ruim voldoende hebt gegeten. Ik combineerde de girasoli met gorgonzola en walnoten met een lekkere tomatensoep. Afwerken deed ik met wat extra walnoot en versnipperde peterselie.

Tomatensoep met girasoli

Recipe by LizzylizzCourse: VoorgerechtenCuisine: Soepen
Personen

4

personen

Ik vind gevulde pasta ideaal om je zelfgemaakte soep mee te pimpen. Niet alleen oogt het mooi, het zorgt er ook voor dat je een gevulde lunch voorschotelt en ruim voldoende hebt gegeten. Ik combineerde de girasoli met gorgonzola en walnoten met een lekkere tomatensoep.

IngrediËNTEN

  • Olijfolie, 1 ajuin, 1 knoflookteen, 1 wortel, 750gr (roma)tomaten, 1 blikje tomatenconcentraat, verse tijm, 2 groenten bouillonblokjes, peper

  • Afwerking: kant-en-klare girasoli en verse peterselie

BEREIDINGSWIJZE

  • Pel de ajuin, knoflook en wortel en snij in blokjes. Was de tomaten, snij in vier en verwijder de zaadjes.
  • Verhit de olijfolie op een zacht vuurtje en stoof er de ajuin, knoflook en wortel in aan. Voeg het tomatenconcentraat en de tijm (enkel de blaadjes, niet het takje) toe. Roer enkele malen om.
  • Doe er nu de tomaten bij en verbrokkel er de bouillonblokjes over. Giet er 750ml water bij en breng aan de kook. Laat zo’n 20 minuten zachtjes koken.
  • Pureer de soep met een keukenblender (een must om “zachte, smeuïge” soep te verkrijgen). Kruid af met peper. Versier de soep met de girasoli (enkele minuten koken in kokend water) en verse peterselie.

KANTTEKENING

  • Laat het jullie smaken, Lizzy x