Lizzylizzblog

Tomatentaart met fetaroomkaas

Een hele kist tomaten op overschot, wat doe je daar nu mee? Zeker en vast niet weggooien. Ik gebruikte 2,5kg rode tomaten om verse tomaten passata te bereiden. Das altijd handig in huis hebben. En eenmaal klaargemaakt en afgekoeld, kan je de passata gemakkelijk zo’n 3 à 4 weken in gesteriliseerde bokalen bewaren.

De groene, gele en oranje tomaten hield ik apart om deze tomatentaart mee te maken. De basis is kant-en-klaar kruimeldeeg dat besmeerd wordt met een heerlijke fetaroomkaas. Das volle kaas met feta en pijpajuin. De combi is magisch! Schijfjes tomaat maken het plaatje af en hup de taart kan de oven in. Ze is heerlijk als je ze warm opdient, maar ik vind ze even goed als ze afgekoeld is. De Thaise basilicum voegde ik toe voor een extra smaakje. Zeker voor herhaling vatbaar deze tomatentaart.

Tomatentaart met fetaroomkaas

Recipe by LizzylizzCourse: LunchCuisine: Hartige taarten
Personen

4

personen

Een gezonde, hartige taart op basis van tomaten en fetaroomkaas. ‘t is eens iets anders en ‘t werd hier zeer goed onthaald in huis. Mmm!

IngrediËNTEN

  • 1 rol kant-en-klaar kruimeldeeg – 1 eigeel – witte sesamzaadjes

  • Fetaroomkaas: 100 gr volle kaas – 100 gr feta kaas – 1 tak pijpajuin (wit + groen gedeelte versnipperd in fijne schijfjes) – peper en zout

  • 3 à 4 gele/oranje/groene tomaten + Thaise basilicum

BEREIDINGSWIJZE – verwarm de oven voor op 180 gr C

  • Rol het kruimeldeeg uit op een ovenplaat.
  • Maak de fetaroomkaas door de ingrediënten in een multihakker tot een crème te mixen.
  • Snij de tomaten in fijne schijven en laat even uitlekken op keukenpapier.
  • Besmeer het deeg met de fetaroomkaas, laat de rand vrij zodat je deze straks mooi naar binnen kan plooien. Beleg de roomkaas met de tomaten. Plooi nu de rand naar binnen en bestrijk deze met een losgeklopt eigeel. Strooi er witte sesamzaadjes over ter afwerking. Bak de taart gedurende 32 minuten in de oven. Serveer en werk af met de Thaise basilicum.

KANTTEKENING

  • Gerecht gemaakt met Campina volle verse kaas (samenwerking)