Tong-skes Meunière

••• recept voor 2 personen •••

••• (voor)bereiding 10 minuten •••

Ik kwam deze morgen, al scrollend, een mooi gebakken zeetong tegen op de blog van June.d.Arville en ‘t was snel beslist. Ik moest en zou een “tongske” eten deze middag!

 

 

INGREDIËNTEN

4 tongfilets (‘t zijn de kleintjes, dus ik reken er 2 per persoon)

Geklaarde boter

200 gr grijze Noordzeegarnalen

Een handvol zeekraal

Peper en Herbes de la Mer kruiden (Mill&Mortar)

1/2 citroen

RECEPT

Ik gebruik geklaarde boter om de tong-skes in te bakken, die is bestand tegen hoge temperaturen en zorgt er voor dat je toch dat lekker krokant korstje krijgt zonder dat de boter verbrandt. Alvorens de vis te bakken, bestrooien met wat bloem.

Elke kant bak je gedurende zo’n 2-3 minuten. Kruid met peper en Herbes de la Mer kruiden. Ook wat citroensap mag er over. Lepel de botersaus af en toe over de tong-skes. Leg de vis op het bord en laat even rusten.

Ik werk af met grijze Noordzeegarnalen en zeekraal die ik in dezelfde pan 2-3 minuten roerbak.

Herbes de la Mer is een speciale mix die bestaat uit 3 verschillende soorten zeewier: kleine vlokken Nori zeewier, zeesla en de prachtige rode dulce. Deze past perfect bij de tong-skes!

1 reactie

  1. Mmmmmm

    Van: Lizzylizzblog
    Verzonden: donderdag 11 juni 2020 13:38
    Aan: Thomas Buyse
    Onderwerp: [New post] Tong-skes Meunière

    lizzylizzblog posted: ” ••• recept voor 2 personen ••• ••• (voor)bereiding 10 minuten ••• Ik kwam deze morgen, al scrollend, een mooi gebakken zeetong tegen op de blog van June.d.Arville en ‘t was snel beslist. Ik moest en zou een “tongske” eten deze middag! INGREDI”

Laat een antwoord achter aan thomasbuyse Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *