Tonijnsla

••• recept voor 2 personen •••

••• bereiding 10 minuten •••

INGREDIENTEN

1 blikje tonijn (in eigen nat)

1 hardgekookt ei

1 sjalot

Voor de mayonnaise:

1 eigeel

1 EL mosterd

Arachideolie

1 EL azijn

Peper en zout

 

RECEPT

Giet de tonijn uit in een vergiet en laat uitlekken.

Snipper de sjalot fijn.

Kook het eitje hard. Kooktijd: 9 à 10 minuten. Plet het met een vork plat.

Maak ondertussen de mayonnaise. Meng het eigeel met de mosterd en roer enkele keren om. Voeg vervolgens beetje bij beetje en per fijn straaltje de olie toe. Blijf voortdurend roeren tot je de gewenste dikte bekomt.

Werk af met de azijn, de peper en het zout.

Voeg de uitgelekte tonijn, het geplette hard gekookt eitje en de sjalot bij de mayonnaise en roer alles tot één geheel.

Nog wat zwarte peper er bij en de verse tonijnsla kan rijkelijk uitgesmeerd worden op je boterham.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *