Lizzylizzblog

Torselli met pompoensaus, shiitake, pancetta en melange van pittige Brusselse kruiden

Ik werd gevraagd een nieuw recept te ontwikkelen naar aanleiding van de lancering van een nieuwe Soubry pasta: Torselli van gele erwten – deze is samengesteld uit 70% tarwe en 30% gele erwten; hij zit boordevol proteïnes en je behoudt de vertrouwde lekkere smaak van Al Dente pasta. Ik maakte mijn eerste kennismaking met deze Torselli tijdens een uitstap met Soubry: een fikse wandeling van Forest To Plate (lees mijn blogartikel hier) waar wildplukken op de agenda stond.

Ik werd er door getriggerd. Helaas weinig bos in Brussel dus ik ging op zoek naar alternatieven. Zo kwam ik uit bij Eclo Farm: zij kweken op een duurzame, circulaire wijze Brusselse kruiden en champignons, ondergronds in de Kelders van Cureghem. Je kan er trouwens een geleid bezoek aanvragen, de moeite waard!

Terug naar de Torselli 😉 Gezien zijn “gedraaide” vorm is deze ideaal om een goeie saus op te nemen. Dat moet je mij geen twee keer zeggen hé. ‘T is herfst, ‘t is pompoenentijd dus ik ga voor een pompoensaus. Afwerken doe ik met Shiitake paddenstoelen (my favo’s) , wat pancetta en een melange van pittige Brusselse kruiden. Dit gerecht? Een smaakbom!

Torselli met pompoensaus, shiitake, pancetta en melange van pittige Brusselse kruiden

Recipe by LizzylizzCourse: HoofdgerechtenCuisine: Pastagerechten
Personen

2

personen

Een nieuwe pasta van Soubry uittesten? Ja heel graag! Deze Torselli is samengesteld uit 70% tarwe en 30% gele erwten, zit boordevol proteïnes en boet niet in aan smaak. Ontdek hier welk recept ik er mee gemaakt heb.

IngrediËNTEN – VERWARm de oven voor op 180°c

  • Torselli pasta

  • Voor de pompoensaus: 400 gr pompoen (brunoise), 3 takjes tijm, 1 takje rozemarijn, 1 laurierblad, 2 EL vloeibare honing, een snuifje zout, olijfolie, 1 sjalot, 150 ml kalfsfond

  • Een handvol shiitake paddenstoelen – verse tijm – verse rozemarijn – enkele fijne sneetjes pancetta

  • Een doosje pittige Brusselse kruiden

BEREIDINGSWIJZE

  • Kook de Torselli Al Dente volgens de instructies op de verpakking (9 minuten)
  • Maak een papillot van aluminium en leg er de pompoenblokjes, de verse tijm en rozemarijn, het laurierblad in. Een snuifje zout en de vloeibare honing mag je toevoegen. Laat 25 minuten in de voorverwarmde oven garen.
  • Stoof de sjalot zachtjes aan in olijfolie en voeg er de gegaarde pompoenblokjes aan toe; overgiet met de kalfsfond en laat 15 minuten pruttelen. Giet in de blender en maak er een smeuïge saus van. Meng deze onmiddellijk onder de Torselli zodat deze de saus goed opneemt.
  • Bak de shiitake aan in olijfolie, tesamen met de verse tijm en rozemarijn. Haal uit de pan en bak nu de pancetta krokant aan.
  • Dresseer je bord als volgt: torselli met pompoensaus, shiitake en pancetta, afwerken met de pittige Brusselse kruiden.

Notes

  • Laat het jullie smaken, Lizzy x

Laat hier een snelle reactie achter.