Lizzylizzblog

Tortellini ricotta-spinazie

Eenvoudige pastagerechten die klaar zijn binnen het half uur – zo hebben wij het graag! Pluspunt is bovendien dat je ze vaak op voorhand kan klaarmaken en dat je er vrijwel bij alle tafelgenoten een glimlach mee op hun gezicht tovert.

Ditmaal inspireerde ik mij op een recept van Stephanie Bex nl. haar tortellini met spinazie-broccolisaus. Ik paste hier en daar wat aan. En dat kan jij ook doen als je bijvoorbeeld iets meer houdt van erwtjes dan bijvoorbeeld van spinazie. Ik zeg maar wat.

Wat heb je nodig voor 2 personen?

250 gr tortellini gevuld met ricotta en spinazie

1 kleine broccoli – 150 gr verse bladspinazie

Een half flesje lichte culinaire room (Campina) – een half groentenbouillonblokje

Verse basilicumblaadjes – Parmezaanse kaas – Peper en zout

Hoe ga je te werk?

Kook de tortellini beetgaar volgens de instructies op de verpakking.

Kook de broccoli beetgaar in een pot gezouten water. Giet af en bewaar het kookvocht.

Hou enkele broccoliroosjes apart voor de afwerking.

In de blender: de gekookte broccoli – de verse bladspinazie – de room – het kookvocht + kruiden met het verbrokkeld bouillonblokje, peper en zout. Blenden tot een zachte, romige saus.

Meng de tortellini onder de saus en werk af met de opzij gehouden broccoliroosjes en de Parmezaanse kaas. Ik gaf er nog een draai van de pepermolen aan alvorens op te dienen.

Tortellini ricotta-spinazie

Laat hier een snelle reactie achter.